Zălăuanul Gabriel Vaşvari, lăudat de „regele” fotbalului românesc

Seriozitatea de care a dat dovadă atât în pregătire, cât şi în timpul meciurilor l-a ajutat pe mijlocaşul zălăuan de la FC Botoşani, Gabriel Vaşvari, să devină unul dintre cei mai valoroşi jucători ai formaţiei pregătite de Leo Grozavu. Pentru jucătorul care a început fotbalul la Armătura Zalău, sezonul trecut a fost cel mai reuşit din carieră, înscriind câteva goluri spectaculoase pentru formaţia botoşeneană. „Vaşvari este un jucător extraordinar, un jucător profesionist cum mi-aş dori să fie toţi fotbaliştii din fotbalul românesc”, avea să declare în urmă cu câteva luni preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer.

Gabriel Vaşvari a avut o evoluţie bună şi în partida din cadrul optimilor de finală ale Cupei Ligii, pe care Botoşaniul a pierdut-o cu scorul de 8 – 6 la loviturile de departajare în faţa celor de la Viitorul Constanţa. Prezent la meci pentru a-şi vedea echipa, „regele” Gheorghe Hagi s-a arătat încântat de jocul fotbalistului zălăuan. „Sunt mulţi jucători de la Botoşani care îmi plac. Botoşaniul a avut o echipă bună în sezonul trecut şi are şi în acest an. Întotdeauna mi-a plăcut jucătorul cu numărul zece, Vaşvari. A jucat bine şi în acest meci, a muncit mult pentru echipă, are caracter şi ştie cu mingea”, a declarat fostul decar al echipei naţionale.
„Mă bucur că cel mai mare fotbalist român a spus aceste lucruri despre mine. Vorbele lui Hagi nu pot decât să mă ambiţioneze şi să mă facă să muncesc mai mult decât am făcut-o până acum”, a precizat, la rândul său, Vaşvari.
Gabriel Vaşvari a fost promovat la echipa de seniori a Armăturii Zalău chiar de actualul său antrenor, Leo Grozavu, cel care a şi insistat pentru transferul jucătorului la gruparea moldavă. În vara anului 2009, Vaşvari a fost transferat pentru o jumătate de sezon la FC Zalău, iar în ianuarie 2010 s-a întors la FC Botoşani, formaţie cu care a promovat în Liga I la finalul sezonului 2012 – 2013.

Leave a Comment